RĀMUPE domā par GARATAKA

Šī gada 28. maijā plkst. 16.00 K.K. fon Stricka villā, Aristida Briāna ielā 9, notiks Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” ģimeņu folkloras studijas “Garataka” diska “Laukā” prezentācijas un 5 gadu jubilejas koncerts.


Koncerts tematiski veltīts studijas darbības atskatam, šoreiz lielāku uzmanību vēršot vietām, kur studija bijusi muzikālos un tradīciju izpētes ceļojumos, rīkojot nometnes (Ziemeļlatgalē, Alsungā, Igaunijas Setu zemē, u.c.), piedaloties festivālos un cita veida pasākumos, piemēram, rudzu talkas rekonstrukcijā Lietuvā, Zarasai, un Aucē. Koncertā paredzēts stāstīt par vietām, kur folkloras kopa bijusi, tradīcijām, kādas dalībnieki iemācījušies un, protams, atskaņot mūziku, kuru viņi atveduši sev līdzi uz Rīgu.



Koncertā piedalīsies „Garatakas” draugu kopas un mūziķi – folkloras kopa “Grodi”, “Upīte” un „Rāmupe”, ermoņiku meistars Oskars Patjanko, kā arī multimediju mākslinieks no Lietuvas Žilvinas Danys, ar kuru sadarbojoties tapa mākslas filma par rudzu pļaujas un miežvilku maskošanās tradīcijām. 

„Garatakas” interešu lokā daudzkārt parādās rudzu pļauja un tās tradīcijas. Arī „Garatakas” jaunajā albumā ir ieskaņotas galvenokārt rudzu talkas dziesmas, tāpēc gan albums, gan koncerts saucas „Laukā”, kas konceptuāli sasaucas ar „Garatakas” pirms diviem gadiem rīkoto pirmo koncertu „Mežā”, kas norisinājās Biķernieku meža pakalnā.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

Komentāri