Jau šīsnedēļas nogalē ma-DARA


RĀMUPE šīgada ma-DARĀ ieradīsies gluži nelielā pulkā, bet ar mums kopā būs burvīgi un skanīgi domubiedri. Kopā dziedāsim ma-DARAS koncertā un dosim pienesumu jau priekš-ma-DARAS vakarā ar Dižmāras daudzinājumu Ziemupes jūras krastā – ar rituālā uguns degšanu, dziesmām, dejošanu un pateicību DižMātei Mārai – par vasaras devumu. 

Ikdienu RĀMUPE vada Pierīgas jaukā vietā Katlakalnā, par mājām sauc Katlakalna Tautas manu un Sauliešu pilskalnu. Izzin, daudzina un kopj gadskārtu tradīcijas – ne tikai zināmākās, kā Lielo dienu, Ūsiņus, Jāņus un Ziemassvētkus. Mums svarīgi apzināt un meklēt rakstos un pašos iemigušajās pieredzēs arī citu gada zīmīgo dienu un laiku svētīšanas un iezīmēšanas mirkļus – Vasarassvētkus, Pērkona dienu, Rudenāju laiku, - sākot ar Dižmāru un beidzot ar Veļu vakara rimtumu un Mārtiņu skaļumu.

Ma-DARU esam iemīļojuši kopš tās pirmajiem gadiem. Jau kopš otrā ma-DARAS gada esam klāt ar dziesmām un rituāliem no mūsu dziesmu un pieredzes pūra. Arī šogad – ar vasaras un rudens robeždziesmām un Saules dziesmām, viņu vakara rietā pavadot Jūras tālajā ceļā, ar uguns un zemes, ar graudu un malšanas balsiem no visiem Latvijas novadiem.

Uz tikšanos Ziemupē, uz sadziedāšanos ma-DARĀ!!!




Komentāri