III Lielā Stāstu Nakts Katlakalnā-2018. Aicinājums stāstniekiem

Laiks nepielūdzami rit un ir aizritinājis mūs jau itin tuvu kārtējam Stāstniecības lielsarīkojumam, Lielajai Stāstu naktij Katlakalnā. Jau trešajai. Jau kopš 2016.gada marta tāda notiek Katlakalna Tautas namā. Ap to laiku, kad Lielā diena jau klāt, ir klāt arī stāstīšanas nakts. Stāsti seko viens otram visas garās nakts garumā, sagaidot rītu. Tā arī tiek iezīmēta Pasaules stāstniecības diena, kas ik gadu notiek ap 21.martu. Un ir kāda iezīme, kas saista kopā Lielo Stāstu nakti un Pasaules stāstniecības dienu. Tēma, kurai tiek veltīta liela daļa stāstu. Šī gada tēma šķiet gana latviska – GUDRAIS MUĻĶĪTIS vai Trešais tēvadēls... 

Aicinām un sagaidām jūs visus pie mums Katlakalnā! Stāstītpratējus un gribētājus aicinām pieteikties laikus! 

Visi Stāstu nakts dalībnieki un klausītāji ņemsim līdzi arī cienastu, ko likt galdā kopīgajās naksniņās, laba oma, klausīšanās un stāstīšanas prieks! Noderēs arī kāda dziesma un/vai mūzikas instrumenti stāstu laika iekrāsošanai ar dziesmām un muzicēšanu. 

Aicināti piedalīties stāstnieki no visas Latvijas, folkloras kopas - mājinieki Katlakalna kopas RĀMUPE un LIZDA, kā arī pārnovadnieki, - Bārbeles TĪRUMS. 

Kā jau bieži notiek, stāstiem tīk dzīvot savu dzīvi un radīt savu pasauli, - tālab ne tikai ievērosim iecerēto kārtību, bet arī ļausimies un sekosim pavedienam, pa kuru stāsti mūs vedīs. 

Pēc garās stāstīšana rītu satiksim Sausās Daugaas krastā, saullēktā.

Gaidām jūsu pieteikšanos - gan atrakstot, ko konkrēti gribēsiet stāstīt, gan arī vienkārši tāpat. Sagaidām, ka pieteiksities laikus (līdz 10.martam)

Lielās Stāstu nakts rīkotāji - Katlakalna Tautas nams, īpaši, - Aija un Gunta
Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.
Informatīvais atbalstītājs - Latvijas Folkloras biedrība 
saziņai :

Komentāri