Dodamies Vasarassvētku izbraukumā

Tuvojas vieni no gada košākajiem un skanīgākajiem svētkiem - tradicionālie Vasarassvētki - ar dzegužu krustabām, ar jaunu meiteņu bērnības atvadām, ar sievu kopīgi cepto maizi un Vasarassvētku pantāgu, ar daudzām skanīgām dziesmām un dejām. Ar dalīšanos sievišķīgajā smalkumā, pieredzē, viedumā un zināšanās.

Šai gadā RĀMUPES sievas, meitas Vasarassvētku izbraukumā dosies Kurzemes virzienā. Un arī mūsu draugi  ir laipni aicināti pievienoties. 

Šogad Vasarassvētku izbraukumā dosimies 18.maija rītā. Ceļojumā ietvertās vietas - Tukuma pilskalns, Kaltene, Kolka, Šlītere. Nakšņošana Talsu pusē.

Pati Vasarassvētku svētīšana notiks Jāņkalnos kopā ar Jāņkalnu saimi un saaicinātajiem draugiem. Būs dzeguzes krustabas, meiteņu atvadīšanās no bezrūpīgās bērnības, bērziņa apdziedāšana, dejas, dziesmas un rotaļas. 

Vasarassvētki ir patiešām meiteņu un sievu svētki. Vīri un puiši rituālos nepiedalās. Bet viņi allaž ir aicnāti būt viesu pulkā - tāpat arī mums noder atbalsts uguns uzturēšanā un muzicēšanā tad, ka vēlēsimies dejot. Tāpat arī pacienāsim ar sievu un meitu gatavotu pantāgu un citiem gardumiem.

Ja kāds vēl vēlas pieteikties dalībai, - laipni aicināti! Tad arī saņemsiet sīkāku nepieciešamo informāciju.

Pietikšanās un sīkākas ziņas - saulegunta@gmail.com, tālr.: 27811297

Komentāri