Ar Apkūlību godiem Iecavā

Starptautiskā folkloras festivāla BALTICA - 2012 Ieskaņu koncerti jau izskan visā Latvijā, dažādos novados - gan vistalāko pagastu viesmīlīgajos Tautas namos, gan lielpilsētu burzmas apņemtajos namos kopā sanāk un sabrauc folkloras kopas, lai izstāstītu savus CEĻA stāstus gatavojoties šim, Balticas jubilejas reizes festivālam. Kā ikkatram korim vai deju ansamblim ir skaistā vēlme nonākt Dziesmu svētkos, tā mums, folkloras kopu dalībniekiem, ir vēlme - satikrties Balticā. Arī mums, katlakalniešiem.

Mēs piedalīsimies Ieskaņu koncertā - skatē IECAVĀ svētdien, 20.novembrī. Tur sabrauks arī citi -  zemgalieši, rīdzinieki un vidzemnieki. Savu skates programmu esam veidojuši kā nelielu daļu no mūsu kopas dalībnieces Kristīnes māmiņas,  piebaldzietes bērnības atmiņu stāsta par to, kā viņa atceras Apkūlību godus Vidzemes pusē - dziedāsim gan kulšanas, gan malšanas dziesmas, gan izdancosim un izspēlēsim kādu no šim laikam raksturīgajiem dančiem.

Gatavojoties šim notikumam, mācoties dziesmas un iedziļinoties tradīcijā, radās arī raksts N0 RIJAS KULŠANAS LĪDZ APKŪLĪBĀM UN MĀRTIŅIEM, kas publicēts Latvijas Folkloras biedrības mājas lapas Tradīciju sadaļā

Komentāri