20.novembrī plkst. 17.00 - Ievadnodarbība, padomi senā tērpa gatavošanā, celošanas pamati – meistare IEVA PĪGOZNE,
- Dzija - šķeterēta (savīta no vairākiem diegiem) dzija, pēc iespējas rupjāka, nepūkaina. Vajadzīgi divi vai trīs dažādi krāsas toņi, bet viena un tā paša materiāla un biezuma dzija
- Celu dēlīši - iesākumā 4, pēc tam vairāk - līdz 12 (ja ar laiku gribēs aust jostu). Tos vislabāk gatavot 5-6 cm lielus, galvenais, lai nav asas malas (citādi plēš dziju un nav iespējams paaust). Caurumiņus taisa apmēram 0,5-0,8 mm no malas - visos četros stūros un vienā un tajā pašā vietā visiem dēlīšiem. Izmantojamie materiāli celu dēlīšiem ir dažādi, visvieglāk pieejamais droši vien būs kartons.
- Striķis, josta vai kas tam līdzīgs, ar ko šo visu piesiet ap vidukli.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru