Bluķa vakars Katlakalnā aizskanējis ... Kaladū!!!

Kāds tas lietutiņš, kas šai vakarā, bij' - sudrabots vai parasts pelēkais - droši vien atkarīgs no katra vērotāja un Bluķa vakara dalībnieka paša. Lielā daļa Katlakalna viducī pulkā nākušo ļaužu nebijās ne tumsas, ne lietus, ne vēju auru, ne miglas ... ne dubļu (vietumis)... Katlakalna ielās.

Bet bluķa vilcēju pulks bija brangs, līksms un skaļš. Katlakalna kopas RĀMUPE aicināti daži bija pulcējušies pie Tautas nama jau savlaikus, citi pievienojās pa ceļam - no mājām, kurām garām gājām. Citviet mūs vēroja pa aizkaru maliņu, citviet sagaidīja atvērti vārtiņi un gaisma pie tiem: tajā sētā droši devāmies iekšā saimniekus iepriecināt ar jauku dziedāšanu un kopā ar viņiem viņu namam bluķi arī apkārt apvilkt - veselībai, labklājībai, priekam, auglībai....

Pļavniekkalna, Naudītes, Krizantēmu, Asteru un Bērzu ielas Katlakalnā dabūja svētību no Bluķa vilcēju nestajām gaismām un labo domu strāvojumiem gaisā, no vara tauru, bungu un zvārguļu skaņām. Un ne tik tās vien, - no šīm jau citi ielu atzari aiztek, un pa tiem arī mūsu nestie laba vēlējumi aizritinājās.

Kad nu Bluķa ceļš bija iziets, Tautas nama durvju priekšā kūrām guni, likām vecos vainagus un kadiķīšu zarus, devām laba vēlējumus un likām bluķi ugunī - LAI TOP! Veselība, gaiša nākamība, mīlestība! Lai esam veseli, bagādi, gudri! Lai kopjam senās tradīcija un augam gudrībā! Lai mūsu pulks vairojas!

Tālāk sekoja tradicionālais Līkumdancis. No bluķa ugunskura ņemtās uguns liesmas nonāca brīnumsvecītēs eglē un iededza vēl vienu prieka dzirksteli kuplā pulkā sanākušo bērnu actiņās.

Tad jau bija pienākusi kārta dažai labai rotaļai ar Vilku, Kazu, Aitu un arī ar Saules un Mēness piedalīšanos... Un, protams, ka jau visi bija nopelnījuši karstā ingvera tēju, pelēkos zirņus, ar riekšavām grābjamos, piparkūkas un citus groziņos līdzinestos našķus...  Jā, un neiztrūkstošais auglības dancis "Cūkas driķos" noslēgumā izdancots - mēs jūtam, ka tas nes labus rezultātus - Katlakalnā kopš tiem sešiem gadiem, kad mēs viņu te kopā visi izdancojam mazo bērnu pulks ir audzis. Lai turpmāk tāpat!

Un lai Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir priekpilns un gaišs visiem Katlakalnā, Ķekavā un visā Latvijā, un PASAULĒ!!!

Komentāri