Novadu dienā Brīvdabas muzejā piedalīsies arī Katlakalna RĀMUPE

No 13. līdz 15.jūnijam Rīgā Esplanādē un Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā jau otro reizi notiks Novadu dienas, kurās būs iespēja iepazīt un izbaudīt Latvijas novadu tradicionālās kultūras krāsainību un daudzveidību. Novadu dienās piedalīsies folkloras kopas, etnogrāfiskie ansambļi, lauku kapelas, amatnieki un tautas lietišķās mākslas meistari no visiem Latvijas novadiem.

„Novadu dienu 2014” programma

13. jūnijs Esplanādē

18.00 Ziņģu vakars ar sadziedāšanos

14. jūnijs Brīvdabas muzejā

12.00-16.00 Novadu programmas Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales sētās
12.00 Rotaļu rīts ar „Rotaļnieku” un „Tarkšķiem” pie Priedes kroga
12.00 Rotāšana muzeja pakalnos
13.00 Tautasdziesmu konkurss „Dziedi Latvijai!”
14.00 Darba dziesmas Zemgales sētā
15.00 Viena dziedātāja dziedātas dziesmas Vidzemes sētā
16.00 Pasākuma „Satiec savu meistaru” noslēgums Rietumu estrādē
17.00 Kāzu dziesmas un apdziedāšana

15. jūnijs Brīvdabas muzejā

11.00 Garīgās dziesmas Usmas baznīcā dzied Briežuciema un Suitu sievas
12.00 – 15.00 Novadu programmas Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales sētās
13.30 Zāļu spēka dziesmas Zemgales sētā
14.00 Jāņu ielīgošana Vidzemes sētā
16.00 Noslēguma koncerts „Dižais Līgo” pie Vidzemes pūnītes

2014. gada 14. jūnijā Novadu dienu ietvaros notiks arī tautasdziesmu konkurss „Dziedi Latvijai!”, kurā ikvienam būs iespēja nodziedāt savu mīļāko tautasdziesmu tai atbilstošā vidē – Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. 

„Klausītāji garantēti, un veiksmīgākie priekšnesumi tiks apbalvoti,” aicina Latvijas Nacionālā kultūras centra folkloras eksperte Gita Lancere. 

Pieteikšanās konkursam līdz 11. jūnijam, aizpildot elektronisku anketu Latvijas Nacionālā kultūras centra mājas lapā: ŠEIT

Novadu dienas tiks rīkotas sadarbībā ar saldumu fabriku Laima, kas, apliecinot Latvijas skaistumu, radījusi jaunu, Novadu kārbu kolekciju. Tā aicina apzināt Latvijas novadu skaistumu un tās būtība tiks atklāta Novadu dienu laikā Brīvdabas muzejā.

Kolekcija ir aicinājums apzināties, ka Latvija nav tikai Rīga, un gūt elpu aizraujošu baudījumu Latvijas novados. „Izprotam, ka ar savu darbu varam atbalstīt arī citu nozaru kā tūrisma un kultūras darba sekmēšanu. Novadu kārbu kolekciju veltām šim mērķim,” atzīst Rolands Gulbis, AS Laima valdes priekšsēdētājs.

Novadu dienas rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju un Latvijas Folkloras biedrību.

Komentāri