Rokdarbu izstādes atklāšana Ķekavas muzejā

2016.gada 24.novembrī no plkst. 18.00 Katlakalna folkloras kopa RĀMUPE piedalīsies skaistā notikumā Ķekavas novadpētniecības muzejā, - kuplināsim  Rokdarbu izstādes no muzeja krājumiem Atklāšanas sarīkojumu.

Ķekavas novadpētniecības muzeja krājumā ir ap 130 rokdarbu – ar izšuvumiem rotāti linu dvieļi, galdauti, galdsedziņas, plauktu rotājumi, virtuves piederumu maisiņi, sienas sedziņas, spilvendrānas, tamborēti galdauti, apkaklītes un mežģīnes, adīti un tamborēti cimdi, blūzītes ar tautiskā raksta izšuvumiem. Visus šos priekšmetus ir sadāvinājušas Ķekavas novada rokdarbnieces.

Izstādē varēs aplūkot tautas daiļamata meistares Zelmas Paulīnes Andžānes adītos cimdus, kaucmindietes Mildas Šicas darinājumus, Baibas Valaines skolas gadu izšuvumus, Vairas Augustinovičas mātes Rasmas Lādītes, Mežinieku skolas skolotājas Vilmas Pluces, Maldas Krastiņas, Annas Nagliņas un viņas meitu Paulīnes un Zelmas rokdarbus, Vilmas Kuplumas izšuvumus, Rutas Bīlandes vecmāmiņas tamborējumus. Daudzus priekšmetus no savām mājām ir dāvinājusi Ilona Roze, gan pūra lādi, gan sadzīves priekšmetus, tajā skaitā arī rokdarbu kastīti un tekstīlijas.

Vairāk - http://parkulturu.lv/afisas/rokdarbi-no-muzeja-krajuma

Komentāri