Linu kreklu šūšanas darbnīcā

Diena radošos, praktiskos darbos pagāja kopā ar domubiedriem svētdien Katlakalna Tautas namā Seno linu kreklu radīšanas darbnīcā. Seno prasmju domubiedru kopienas BALTAVA dalībniece, krietnu mācīšanas un šūšanas pieredzi ieguvusī meistare Vija Liepa arī tiem kas stāstīja, cik ļoti viņi neskatoties uz bailēm sakļūdīties, pie krekliem vēlas tikt, līdzēja, ko spēja - gan ar padomiem, ieteikumiem, sirsnīgu atbalstu un iedrošināšanu.


Pulciņš bijām visai kupls. Liela daļa arī RĀMUPES sievu, kas bija izlēmušas taisni pirms Valsts dzimšanas dienas tikt pie jauniem krekliem. Pašu šūts krekls - mūsu dienās tā jau ir tiešām īpaša greznība un izcilība. Ik pa laikam jau Katlakalnā dažādas seno amatu un tradicionālo prasmju darbnīcas ir notikušas. Arī par krekliem esam runājuši, bet šoreiz pirmo reizi tā īsteni cieši ķērāmies klāt pie mērīšanas, rēķināšanas, izgriešanas un pat jau sašūšanas. Pat tas, kas ir šķietami vienkāršs, reāli izrādās, tāds nemaz nav. Bet neskatoties uz zināmām grūtībām - ar smaidu un iekšēju prieku tikām ar lielu daļu darbu galā. Lielāks vai  mazāks krekla gabals, visu dienu darbojoties, sašūdināts tika gan.


Nākamā Seno amatu darbnīca pie Vijas Liepas, ar celaiņu darināšanu un vienas adatas pinuma apguvi iecerēta nākamā gada janvārī un/vai martā.

Komentāri

rokdarbniece teica…
Paldies meistarītei un organizatoriem. Sev par brīnumu, vakar turpināju šūt :) Ceru, ka tikšu līdz galam.
Unknown teica…
Labdien! sakiet, kā var uzzināt par citām Seno amatu nodarbībām? (ja tādas ir)? vai ir facebook lapa vai kāds cits reģistrs? ļoti gaidīšu atbildi, paldies!
Gunta Saule teica…
Darbnīcas noteikti būs. Var pieteikties sekotājos sai lapā (vai augšēja labajā stūrī pierakstīties sanemt ziņas par jaunumiem savā e-pastā). Var pieteikties manos vai Rāmupes sekotājos fb