svētdiena, 2016. gada 23. oktobris

Veļu vakars

Laikā, kad Latvijas zemi pārstaigā vēsās miglas, kas plūst pār laukiem un gar ceļu malām, apstājas senās mājvietās, sētās un pagalmos... - mēs svētam Dievaines, Veļu laiku. Pieminam savu dzimtu mirušos senčus, atceramiess tautas un novada spēka un vieduma dižgarus, draugus, domu- un ceļabiedrus. Tas ir īpašais pateicības laiks senčiem. Dievaines ir skaistākā rudens laika tradīcija. Intīma un silta, mīļu atmiņu pilna, pārpasaulīga un noslēpumaina, tos, kas tajā piedalās, tuvinoša. Mūsu senči ir arī mūsu domas par viņiem. Viņi sūta mums padomus un dod atbalstu mūsu šīszemes gaitām. Tik svarīgi ir to apzināt un apzināties, un kopt. Jo īpaši Veļu laikā, Dievainēs.

Katlakalna folkloras kopa RĀMUPE un Andris Kapusts 2016.gada 27.oktobrī no 19.00-21.00 vadīs Veļu vakara rituālus Daugavmalā, atpūtas vietā Nēģīši. 
Mēs aicinām tos, kas vēlas savus mīļos pieminēt, piesaukt un atcerēties, šai rituālā piedalīties, būt kopā. Iedegsim uguntiņas un nesīsim ziedus senču piemiņai.

Aicinām
- ņemt līdzi svecīti - vislabāk paša tītu vaska svecīti (var arī tējas svecīti), svecīti lukturī, dzīvus ziedus, mielastu veļiem, pašiem sev un citu cienāšanai (centīsimies neizmantot plastmasa traukus, tāpēc aicinu paņemt līdzi savu krūzīti un bļodiņu no dabiska materiāla). Būs karsta tēja un veļu putra.
- savus spēkratus, lūdzu, atstājiet stāvvietās pie Pļavniekkalna pamatskolas!

Adrese: Nēģīši atrodas aiz Pļavniekkalna sākumskolas, Ievu ielas galā (https://goo.gl/maps/nkgtW6pvYcT2

Vakara kopnoskaņas un sajūtas veidošana, uzturēšana un saglabāšana ir ikkatra dalībnieka, katra jūsu un mūsu klātesamībā, patiesā klātbūtnē un līdzdalībā!

Sīkākas ziņas – Gunta Saule (tālr. 28846708)

Nav komentāru:

Jaunumi

Jaunākās ziņas par Rāmupes gaitām turpmāk tiek publicētas https://www.facebook.com/raamupe/