RUDENĀJI - Katlakalna 2.Starptautiskais Folkloras festivāls - ārzemju viesi. ELFI SVERDRUP

Elfi Sverdrupa (Elfi Sverdrup, 1958) ir rotu māksliniece un dziedātāja no Norvēģijas, kuras radošā darbība ved dažādos virzienos.

Kā rotu māksliniece viņa regulāri piedalās dažādās izstādēs. E.Sverdrupa deklamē norvēģu dzejnieku, arī sava tēva - Haralda Sverdrupa (Harald Sverdrup), dzeju, tomēr viens no galvenajiem viņas mākslinieciskās izpausmes veidiem ir dziesma. Jau kopš 1977.gada E.Sverdrupa nodarbojas ar dažādām dziedāšanas tehnikām: norvēģu tautasdziesmām, Mongolijas un Tuvas rīkles dziedāšanu, sāmu joiku, Ziemeļkanādas inuītu sieviešu rīkles dziedāšanu, kā arī sadarbojas ar dažādu dziedāšanas tradīciju labākajiem meistariem no visas pasaules. Pēdējos gados, savienojot dažādas vokālās tehnikas, viņa rada arī savas muzikālās improvizācijas.

E.Sverdrupa vada meistarklases dažādās dziedāšanas tehnikās un gan individuāli, gan dažādu mūziķu apvienībās daudz koncertē Norvēģijā, kā arī ir sniegusi priekšnesumus Somijā, Islandē, Fēru salās, Dānijā, Zviedrijā, Polijā, Horvātijā un citviet.

Elfi piedalīšanos mūsu festivālā finansiāli atbalsta Music Norway

Komentāri