svētdiena, 2017. gada 26. marts

Celošana-2 ar Viju Liepu

Katlakalnā noslēgusies otrā Celošanas nodarbība kopā ar meistari Viju Liepu. Ne tikai Katlakalna Rāmupes dalībnieces, bet arī audējas no Bauskas un Rīgas un citas rokdarbnieces no Ķekavas, Tīturgas, Piņķiem un Rumbulas piedalījās otrajā Celošanas nodarbībā smalkās celošanas prasmes apgūstot un iemaņas stiprinot pie meistares Vijas Liepas. Kopā bijām 13, kas patiesībā šādai nodarbībai ir jau gandrīz lielākais iespējamais dalībnieku skaits, lai meistare varētu visiem palīdzēt un lai viena otrai netraucētu.

Visi esam sajūsmā par Vijas spējām un pacietību katram iestāstīt un ierādīt visu nepieciešamo atbilstoši viņa spējām, apguves ātrumam un saprašanai. Te nu esam vienisprātis – Vija tiešām ir meistare no Dieva dota. Apveltīta ar milzu cieņpilnu mīlestību pret ikvienu mācēnu, ar spēju uzklausīt, sadzirdēt, saprast katru.



Pavedienu pa pavedienam, celu pa celam darbs ritinās čaklo darītāju pirkstos un prātos. Celainītes top. Sākumrakstos un ielasītos, kas jau smalkāki un ļaujas vairāk pieredzējušām un zinošām rokām. Zināms, ka daudzi iesāktie darbiņi ceļos un mājām un tiks tupināti un pabeigti tur. Jā, un droši vien arī atkal uzsākti jauni.



Un tad jau uz rudeni varēsim prātot par tikšanos ar Viju atkal. Un atkal mācīties celot, šūt un citas smalkas un gudras lietas. Ko nu jutīsim kā svarīgāko un nepieciešamāko. Varbūt tā būs celaiņu darināšanas darbnīca, varbūt atkal ķersimies pie liniem un darināsim arheoloģiskos kreklus – to rādīs laiks.



Bet vēl šovasar, šī paša Seno amata prasmju apguves projekta ietvaros, laikā no 7.-9.jūlijam notiks meistares Anetes Karlsones vadītā darbnīca vilnas krāsošanā ar augiem. Arī šo, tāpat kā nule notikušo Celošanas darbnīcu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Interesenti var jau pamazām sākt pieteikties, jo dalībnieku vietu skaits arī šajā reizē būs ļoti ierobežots.



Gunta Saule (saulegunta@gmail.com, tālr. 28846708)

Nav komentāru:

Jaunumi

Jaunākās ziņas par Rāmupes gaitām turpmāk tiek publicētas https://www.facebook.com/raamupe/