Celosim kopā ar Viju Liepu

Svētdien, 2017.gada 26.martā no plkst. 11.00-15.00 Katlakalna Tautas namā Seno amatu darbnīca CELOŠANAS PAMATI kopā ar meistari Viju Liepu

Līdzi jāņem divkārt šketerēta (ļoti groda) vilnas dzija pamatkrāsās (zilos, dzeltenos, sarkanos, baltos toņos), celu dēlīši (apmēram 30, apt. 6x6cm), jostas vai striķi (ar ko piesieties), rūtiņu papīrs

Līdzfinansējums dalībai darbnīcā – 3,- EUR
Aicinām pieteikties līdz 20.martam
Celošanas darbnīca notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu
Sīkākas ziņas un pieteikšanās – 28846708 (Gunta) vai saulegunta@gmail.com



Jau šī gada janvārī pie meistares Vijas Liepas sākām Celošanas pamatprasmju apguvi. 26.martā, svētdienā, Katlakalna Tautas namā turpināsim. Apgūt vienkāršāko rakstu radīšanas principus un pamatus - saprast, kā pašiem izveidot vēlamā raksta tehnisko zīmējumu, kā savērt celu dēlīšos dzijas, lai vēlamais raksts varētu veidoties.
Darbnīcu celaiņu darināšanas pamatos vadīs un par seno (arheoloģisko) apģērbu, tā īpatnībām un darināšanu pieredzē dalīsies meistare Vija Liepa – skolotāja, praktiķe, amatniece, vēstures izpētes un rekonstrukcijas domubiedru grupas BALTAVA dalībniece.
Darbnīcā iespējams piedalīties visiem interesentiem – neatkarīgi no zināšanu un prasmju līmeņa celošanā. Darbnīc ir atvērta gan tiem dalībniekiem, kas bija jau pirmajā reizē, gan jauniem, gan tiem, kam zināšanas un prakses celošanā mazliet jau ir, gan pilnīgi nezinātājiem. Dienas garumā apgūsim celošanas pamatus un pamatraksta veidošanas principus. Iesāksim celot jostiņas, kāju sietavas vai citas senajam (arheoloģiskajam) tērpam nepieciešamās celainītes vai to paraugus. Bez celainēm senais apģērbs nav iespējams un nav iedomājams. Turklāt celaines noder ne tikai arheoloģisko kreklu un brunču apsiešanai, ar tām arī apsien kājautus, smalkākās izmanto galvasauta apdarināšanā.
Celaines labi lietojamas arī mūsdienu cilvēka ikdienā - ar tām var sasiet garākus matus, aizsiet tējas vai dāvanu maisiņus un izmantot vēl daudz kur ikdienas dzīves izdaiļošanai un praktiskiem nolūkiem.
Tā kā jārēķinās, ka Celošanas pamatu darbnīcā pavadīsim lielu daļu no dienas, par pusdienām rūpēsimies paši. Ņemsim līdz pusdienu tiesu kopīgām pusdienām. Pēc nepieciešamības varēsim izmantot virtuvi, vārīt tēju un kafiju.







Komentāri