XII Starptautiskais masku tradīciju festivāls Viesītē

2011. gada 12. – 13. februārī Viesītē norisināsies gadskārtējais Starptautiskais Masku Tradīciju festivāls. Turp dosimies arī mēs, Katlakalna Tautas Tradīciju kopa. Klausītājos un skatītājos laipni aicināts ikviens Masku tradīcijas ieinteresētais.

Festivālā piedalīsies 20 masku grupas no vairākiem Latvijas novadiem. Būs sastopami: budēļi, čigāni, kaitys, ķekatas, skutelnieki, vastolōva, vecīši, Ziemassvētku čigāni un citas masku grupas no Bukmuižas, Ventspils, Kokneses, Vecsaules, Rīgas, Izvaltas, Vidrižiem, Katlakalna, Mālpils, Dagdas, Rēzeknes, Jēkabpils, Preiļiem un Līvāniem. Ciemos gaidām interesantas un savdabīgas grupas no Lietuvas un Igaunijas.

Festivāla programmā paredzēti masku gājieni ar īstiem rituāliem un norisēm lauku sētās, improvizētas masku izrādes Viesītes Kultūras namā, masku gājieni Viesītes ielās, Meteņa dzīšana un festivāla noslēguma rituāls Viesītes Aumaņu kalnā, individuālo masku izrādīšanās. Seminārā par masku tradīcijām piedalīsies Latvijas pētnieki, kā arī viesi no Itālijas, Igaunijas un Lietuvas. Interesanta un izziņas bagāta solās būt masku meistarklase, kurā dažādu novadu grupas stāstīs par tradīcijām un demonstrēs masku gatavošanu. Turpat skatāma arī masku foto izstāde.
Vairāk par Starptautiskā Masku Tradīciju festivāla norisēm var lasīt Latvijas Folkloras biedrības e-lapā:

Komentāri