Katlakalna RĀMUPE līdz ar citiem Ielīgošanā Bastejkalnā

Nav vairs tālu Jāņu diena - jau gaisā un saulē arvien vairāk mirdz Jāņu gaismas, atskan līgotnes vietumis kalnos un lejās, saiņos tiek sieti sieri, rūgst miestiņš, pļavās ne tikai gireze griež, bet arī ziedošo puķu krāšņums žilbina acis un mirdzina prātus.
Vietām ļaudis sauc kopā atkal Jāņu dziesmas, rotaļas un dančus mācīties, vainagus vīt un citas Jāņiem nepieciešāmas prasmes apgūt. Vieni atceras, ko citiem gadiem jau iemācījušie, kas gadu nav lietā likts, tas jāatgādina i pašam, i citiem, kāds cits tās tieši šogad mācīsies un apgūs kā gluži jaunas un līdz tam nezināmas.
Jau vairākus gadus Rīgas Bastejkalnā kādu dienu pirms Vasaras Saulgriežiem notiek kopīga IELĪGOŠANA. Arī šogad būs tāpat - sabrauks folkloras kopas no malu malām, Rīga atkal smaržos pēc ozolu zariem, jasmīnu ziediem, pēc papardēm, - pilsētā ienāks Jāņi.

Otrdien, 19.jūnijā no 18.00-21.00 Rīgas Bastejkalnā notiks IELĪGOŠANA RĪGĀ. Katlakalna folkloras kopa RĀMUPE arīdzan tur būs - līdz ar Rīgas GRODIĖM, VILCENĒM, IĻJINKAJU PJATŅICU, BERENDEJKU, VILKAČIEM, DANDARIEM, KRULLU, RIJU, RĪGAS DANČU KLUBU, MASKAČKAS SPĒLMAŅIEM un KARAGOD, ar Salacgrīvas CIELAVU, Saulkrastu DVĪGU.
Laipni aicinām arī TEVI, kam gribas Jāņu sajūtās ieiet:) LĪGO!

Komentāri