Seno amatu darbnīca Katlakalnā

Ik vakara vakarēt
Iz citām māsiņām;
Cita man rakstus sāka,
Cita deva dzīpuriņus.

Nodarbības Seno amatu darbnīcā KATLAKALNA Tautas namā notiks ceturtdienās no plkst. 17.00 

Nodarbību plāns novembrī / decembrī:

20.novembris - Ievadnodarbība, padomi senā tērpa gatavošanā, celošanas pamati – meistare IEVA PĪGOZNE, 

27.novembris – celošana ar meistai IEVU PĪGOZNI

4.decembris - puzuru darināšanas darbnīca ar meistari AUSMU SPALVIŅU

11.decembris - adatas pinuma darbnīca pie meistares MADARAS BRIEDES (būs iespēja iegādāties īpašo adatu un Madaras veidoto grāmatu par adatas pinumu)

Līdzdalība par brīvprātīgiem ziedojumiem!




Cauri daudziem gadu simtiem līdz pat mūsu dienām ļaudis paaudžu paaudzēs nodevuši viens otram dažādas noderīgas un skaistas zināšanas un praktiskas pieredzes, - gan ikdienā, gan svētkos noderīgas prasmes. Ne tikai dziedāšanas, stāstīšanasm mūzikas instrumentu spēles un deju prasmes, bet amatu prasmes. Arī mēs, 21.gadsimta ļaudis tās joprojām novērtējam un lietojam. Un joprojām tās vēlamies apgūt. Neskatoties uz dažādu mūsdienīgu un ātru tehnoloģiju klātbūtni un iespējām, joprojām cieņā ir roku darbs.

Skaists, ērts, laikapstākļiem atbilstošs apģērbs ir vērtība visos laikos. Daudzi no mums joprojām paši, ar rokām šūdina sev kreklus, pin pīnītes un sietavas, darina celu jostiņas. Daudzi šīs prasmes jau apguvuši. Citiem mācīšanās vēl priekšā. Kad gan ir vispiemērotākais laiks nākt kopā un kopā darboties, ja ne gaŗajos rudens un ziemas vakaros. 

Arī Katlakalna folkloras kopas RĀMUPE ļaudis daudz ko no saviem tērpiem un atsevišķas to detaļas un sastāvdaļas darina paši – mācāmies vēl nezināmo un aicinam domubiedrus pulkā.

Seno amatu darbnīcu veidojam tieši šādam mērķim – mācīties, apgūt senos amatus un darināt apģērbu ikdienai un svētkiem, darināt tradicionālas telpu rotas un citus noderīgus priekšmetus un lietas. Nodarbības ir atvērtas ikvienam interesentam. Nav nepieciešamas priekšzināšanas. Diezgan svarīga ir vēlme mācīties un pacietība.

Komentāri