Metenim astē...


Tā nu esam no sirds šīgada Meteņa mēnesi svētījuši - Siguldā un Mālpilī maskojušies un sniegainos laukos putinājušies, viesmīlīgos pagalmos svētību nesuši un no kalniem ripojuši, un nu vēl - pie jaukiem ļaudīm Upeslejās ar Ķekatām kopā bijuši. Jā, jā, pa kādai Ķekatai ir arī mūsu, Katlakalna RĀMUPES pulkā parādījusies.


Upesleju internātpamaskolas skolotāja Sarmīte Kļaviņa, kuŗa ir tik mūsu tautas tradīcijās iedvesmota, tika mūs viesos aicinājusi kopā Meteni pavadīt. Un tad nu mēs lēmām... Meteņos jau ciemosbraukšana piedien un var vēl pagūt tam Metenim pie astes pieķerties ar mazu ķekatošanu un budēļošanu. To nu kuŗš katrs jau tagad zin gana labi - Meteņos viesos braukšana der pašam un ciemiņu gaidītājiem un uzņēmējiem arīdzan.

Upeslejās sabraucam krietns pulks un dziesmas dziedājām un rotaļas gājām, un ar pa kādam Meteņlaikam piederīgam dancim nodancojām. Upesleju čaklie un atsaucīgie bērni tika pie dāsna Meteņa mīziena un piedalījās dienas un nakts tumšuma un gaišuma mērošanā. Pa tiltiem staigāja un tiltus veidoja. Un salielīja savu skolu un skolotājus tik kvēli, ka pat mūs pārlielīja.

Tāda jauka un sirsnīga Meteņa mēneša astīte mums tika Upeslejās. PALDIES Sarmītei un citām Upesleju skolotājām! Paldies dejās un rotaļās degsmīgajiem bērniem! Ja jā - PALDIES mums un jums! Un par atbalstu īpašs paldies mūsu kopas labiem draugiem Bišu Andrim un Anitai :)

Un - uz tikšanos citureiz!!!

Komentāri