Katlakalna BĒRNU folkloras kopa

Uz pirmo kopāsanākšanu Katlakalna BĒRNU folkloras kopā aicinām ceturtdien 11.aprīlī plkst. 18.30 

Es savos bāliņos
Lustītēs vien dzīvoju:
Rijā spēles, namā kokles,
Maltuvē stabulītes. 


 – būs mums arī bērnu folkloras kopa Katlakalnā – ar savu jauku skolotāju, Lauru Arāju 



Laua pati ir Iecavas bērnu folkloras kopā TARKŠĶI uzaugusi. Spēlē kokles un vijoli, dzied. Vadījusi bērnu folkloras kopu Bauskā, bet patlaban studē Latvijas Universitātē Vides un Zemes zinātņu fakultātē - Bausku izbraukāt, sarežģītāk, bet Katlakalns jau gluži tepat, Rīgas pievārtē. Tad nu Laura piekritusi vadīt bērnu folkloras kopu pie mums Katlakalnā.

Katlakalna folkloras kopa RĀMUPE šopavasar nosvētījusi jau trešo dzimšanas dienu.  Šo trīs darbošanās gadu laikā tā ir krietni mainījusies, augusi un kuplojusi, arī zarojusies un pumpurojusies. Pavasaris ir palu laiks – upes iziet no krastiem, veidojas strautiņi, urgas un attekas, un maziem strautiņiem arī gribas čalot... 

Tā ir iegājies, ka folkloras kopas  ir kā lielas saimes, lielas ģimenes, kuŗās darbojas: dzied, muzicē, dejo un rotaļājas visi kopā un labi jūtas visu vecumu ļaudis – gan pieaugušie, gan bērni – tās ir kā labas saimes, kuŗās katram dalībniekam ir sava nozīmīga vieta un katram ir savi veicamie darbi un pienākumi, un visiem ir interesanti – arī mūsu kopā nāk vecāki ar bērniem, un bērniem arī gribas kādas labās prasmes apgūt – dziedāt, iet rotaļās, muzicēt. 

Lai bērni var savā pulkā mācīties un pieaugušie savā, mūsu mēģinājumi notiks vienā laikā - būs laiks, kad darbosimies un mācīsimies kopā, jo mums būs arī kopīgas dziesmas un rotaļas jāpgūst un laiks, kad katrs pulciņš atsevišķi savas dziesmas, spēles un rotaļas mācīsies. 

Folkloras kopa ir tā labā vieta, kur ģimenei būt un darboties kopā Aicinām arī jaunus dalībniekus.
Mēģinājumi notiek Katlakalna Tautas namā ceturtdienās no 18.30-21.00 

Lauras dziedāšanu var klausīties šeit:

http://www.youtube.com/watch?v=27BgP8mHENc

Komentāri