RUDENĀJI-2015. Ārzemju viesi. LÜÜ-TÜRR



Vīru kopa LÜÜ-TÜRR ir no nelielas pilsētiņas Arukīlas, netālu no Tallinas Harju apriņķī Igaunijā. Kopas vadītājs Tīts Sāre (Tiit Saare).

LÜÜ-TÜRR ir kolorīta igauņu vīru kopa, pārstāv regilaul dziedāšanas veidu, dzied arī mūsdienu tautasdziesmas un t.s. nerātnās dziesmas. 


2011.gada rudenī Tiit Saare and Jako Reinaste, kas arī ir kopas dibinātāji, aicināja vīrus uz kopīgu padziedāšanu. Sākumā tie bija pieci-seši vīri, taču pamazām interesentu skaits auga - izrādījās, ka kopīga dziedāšana vīriem vakaros ir gana aizrautīga nodarbe. Vismaz reizi nedēļā dziedāšanas prieks sauc vīrus laukā no mājām. Kopa aktīvi darbojas kopš 2012.gada. Un šobrīd tajā ir jau 12 vīri.

Nosaukums LÜÜ-TÜRR ir viens putna vakarlēpis no etniskajiem nosaukumiem igauņu valodā. 

Igaunijā kopā ir jau ieguvusi labu atpazīstamību. Aizrautīgos dziedoņus bieži aicina kuplināt festivālus un citus folkloras svētkus. Kopas vadītājs arī koklē, kopai izveidojusies laba sadarbība ar kopu Kannelkond kurā muzicē arī Latvijā pazīstamā etnomūziķe Leanne Barbo.

LÜÜ-TÜRR šī būs pirmā kopīgā viesošanās Latvijā.

LÜÜ-TÜRR: Tiit Saare, Jako Reinaste, Kalmer Kaasiku, Jaan Palu, Alari Kruusvall, Andrus Rähni, Olev Rähni, Jürnas Rähni, Guido Liiskmann, Tiit Reeder, Tauno Nava, Erik Sikk


Komentāri