Ziemassvēku puzuru darināšanas darbnīca

2016.gada 25.novembrī plkst. 18.00-21.00 Ziemassvētku puzuru darināšanas darbnīca kopā kopā ar meistari INDRU KADAKU, vienu no apgādā Jāņa sēta 1993.gadā iznākušās grāmatas PUZURI līdzautorēm. Plakātā gan ierakstīta Madara Briede, bet dzīve jau reizēm ievieš savas korekcijas.

Laiks no Mārtiņiem līdz Ziemassvētkiem ir tumšākais visā gada ritā. Un ja vēl pie tam arī sniegs nav uzsnidzis, kā diezgan bieži arī notiek... Ļaudis jau kopš aizlaikiem tiekušies tumšo laiku darīt gaišāku. Ne tikai ar sveču un skalu uguns gaismu savu dzīves telpu izgaismojot, bet arī gaišas domas domājot, gaišus darbus darot un gaišas dziesmas dziedot.


Viens no jaukiem, sirsnīgiem un arī mūsdienās arvien plašāku popularitāti guvušiem kopus darbiņiem, Ziemassvētkus gaidot, ir puzuru vēršana. Ikgadus arī Katlakalna folkloras kopas RĀMUPE ļaudis sanāk kopā darināt puzurus. Kāds šo prasmi mācās no jauna, kāds tik atkārto un palīdz citiem. Paaicinam arī kādus meistarus, kas puzuru darināšanas mākslās ir prasmīgāki un pieredzējušāki, paaicinam citus ar. Un tad top tumšais laiks gaišāks arī mums.

Šoruden arī būs tāpat. Kā katru gad'. Aicinām pievienoties! Indra, atšķirībā no citiem meistariem, puzurus darina no smilgām un auzu stiebriem. Viņas pieredzē tieši tā tie savulaik darināti. Nevis no niedrēm, bet no daudz smalkākiem materiāliem. Tāda ir tā materiālu maģija, kuŗa mūsu ievedīs Indra. Aicinām līdzi ņemt adatiņas, spolīšu diegu un šķērītes.

Līdzdalība darbnīcā - 5,-Eur

Pieteikšanās obligāta - 28846708 (Gunta)


Komentāri