RUDENĀJI nāk ...

Vienu pļavu nopļāvām,
Ielaidàm rudenī;
Pa citàm pļaviņām
Vēl vasara līgojās. (28726-2, Ilūkstes apriņķis)

Katlakalnā jau pirms laba laika sācies Katlakalna 2.Starptautiskā folkloras festivāla RUDENĀJI gaidīšanas laiks. Festivāla norises laiks un vieta - 20.-22.septembris Katlakalns, Ķekava, Brīvdabas muzejs Rīgā. Un ne jau festivāla gaidīšanas laiks vien šis ir. Tā ir arī nopietna gatavošanās, lai festivāla viesus, - folkloras kopas un individuālos dalībniekus no visiem Latvijas novadiem, un no tuvākām un tālākām kaimiņzemēm godam uzņemtu un festivālu godam nosvētītu.



Starptautiskais Katlakalna folkloras festivāls norisināsies jau otro reizi. To veltām rudens tradīcijām, lai vairāk iedvesmotu gan paši sevi, gan citas folkloras kopas ielūkoties tais folkloras krājumos un pūra lādēs, kas saistītas tieši ar rudens un ražas laika svētīšanu.

Festivāla laikā iecerēta gan Atklāšanas pulcēšanās Katlakalna Tautas namā un neliels atskats uz pirmo festivālu, gan lāpu gājiens uz Sauliešu pilskalnu, Rudenāju uguns iedegšana un rituālu ar dziesmām, rudens rotaļām un dančiem. Sestdienā notiks Meistarklases, koncerti pagastos un Dižkoncerts Ķekavā. Svētdien, Amatu dienā festivāls pārcelsies uz Rīgu un izskanēs Brīvdabas muzejā.

Komentāri