Četri gadi kopš pirmās tikšanās RĀMUPĒ

 
Jā, patiesi, Katlakalna folkloras kopai RĀMUPE jau četri gadi. Četri gadi kopš pirmās tikšanās.

Arī šīsreizes sanākšana, kā allaž tas mums bijis, izvērsās par gana dziedošu un rotājošu. Tikām saskaitījušies - cik no pirmā nākuma esam šobrīd kopā un cik jaunu dalībnieku klāt pienācis. Cik esam kuplojuši un zarojušies, un cik pasākumus un svētkus paši veidojuši, cik citu svētkus kuplinājuši un atbalstījuši. To izrādās gana daudz un tāda pat dziedoša, darbīga, skanīga, aizrautīga jau solās būt arī nākamība.

Šai reizē tikām arīdzan daudzas pirmā gada mācītās dziesmas izdziedājuši, - jo īpaši jau pavasara rotājošās un Saules un Dzīves daudzinātājas mums likās šai četrgades reizē izdziedamas. Tās mūsu tautas garīgo vērtību un zināšanu apliecinošā un vieduma meklētāju "Garā pupa", "Māte savas meitas skaita" un "Divējādi saule tek", arī Vēja māti izdaudzinājām ar "Aurēdama Vēja māte". Un, patiesi - kur tad vēl pavasara un lapu plaukšanas laikam atbilstošās rotāšanas dziesmas gan no Sēlijas, gan Kurzemes puses. Un viena no visu laiku saulainākajām rotaļdejām "Es ar sauli saderēju".

Četrgades kliņģerī RĀMUPEI nu četras svecītes. Palīksmojām... Mūsu atzariņam, Katlakalna bērnu kopai labu ceļu Pulkā eimu, pulkā teku šīssestdienas Novada skatē Allažos vēlējām, sestdien daži mūsļaudis dosimies uz Amatas un Līgatnes pusi skatīt Meistaru dienas, aprīļa beigās, 26.aprīlī, Katlakalnā sagaidīsim kārtējos Folkloras svētkus "Salidojam Katlakalnā"- gan ar nopietnu izzinošo daļu, gan Ūsiņu iesvētīšanu Sauliešu pilskalnā, gan kopīgu sadziedāšanu un sadejošanu.

Komentāri