piektdiena, 2014. gada 4. aprīlis

Katlakalna bērnu folkloras kopa gatavojas Pulkā eimu, pulkā teku Novada skatei

Jau teju gads apkārt kopš Katlakalnā līdztekus folkloras kopai RĀMUPE darbojas arī Bērnu folkloras kopa. Jaukās un bērnu iemīļotās skolotājas Lauras Arājas vadībā. Nu, kad mēs RĀMUPE, jau esam nosvinējuši četrgadi, bērni sagatavojušies savam pirmajam nozīmīgākajam notikumam - Bērnu un jauniešu folkloras kopu saietam - Pulkā eimu, pulkā teku Novada skatei. Šogad tā norisināsies jaukā Vidzemes puses vietā Allažos. Jau sestdien, 5.aprīlī.


Pirmajai "žūrijai", - vecākiem, RĀMUPES ļaudīm, mūsu vadītājam un skolotājam Andrim Kapustam bērni savu "Pulkā eimu ..." programmu jau atrādījuši un dabūjuši novērtējumu - "ļoti labi, gandrīz izcili". Šī gada "Pulkā eimu..." tēma ir "Nauda", bet Katlakalna bērni meklējuši ne naudu, bet bagātību un laimi, un to atraduši ne tik daudz naudā, kā priekā, veselībā, draudzībā.

Bērni izveidojuši patiešām daudzveidīgu programmu, - izpaužas gan kā dziedātāji, gan muzikanti spēlēdami kokles, stabules, vijoles, bungas. Kopā iesaistījusies arī Dārta ar čellu. Ko tik var ielikt vienā desmit minūšu programmā - gan dziedāšanu, gan muzicēšanu, gan mīklu minēšanu, gan pat aizrautīgu rotaļu.

Vēlējums bērniem - lai bagāta un priecīga viņiem "Pulkā eimu.." diena Allažos. Lai izdodas savas labākās prasmes parādīt un arī ar citiem bērniem sadraudzēties, sadziedāties un sarotaļāties. Un arī jaukās Allažu Meistaru takas izstaigāt, kas arī šai dienai klāt pieliktas kā papildus bagātinājums un kuplojums. Lai jauki!

Nav komentāru:

Jaunumi

Jaunākās ziņas par Rāmupes gaitām turpmāk tiek publicētas https://www.facebook.com/raamupe/