RĀMUPE brauks Ma-DARĀ!



23. augustā Ziemupē atpūtas pasākums „ma-DARA”

23. augustā no plkst. 15:00 Ziemupes jūrmalas stāvlaukumā norisināsies jau trešais atpūtas pasākums „ma-DARA”. Šī gada pasākuma pamttēma ir Saule. Saule ir viena no spēcīgākajām dievībām latviešu folklorā. Nenoliedzami mēs esam pakļauti un atkarīgi no tās ritējuma, tās labvēlības.

Šis gads ir īpašs, jo pasākums norisināsies Baltijas ceļa izveides dienā, tāpēc šogad mums būs viesi no Lietuvas. 

Šogad pasākumā būs: 

- IZZINOŠĀ daļa, kurā būs iespējams uzzināt gan ko vairāk par mūsu spēka zīmēm, gan Saules nozīmību un ritējumu ne tikai latviešu folklorā, bet mūsu ikdienā. 

- MĀKSLINIECISKĀ daļa, kurā būs iespējams vērot gan izstādes, gan pats piedalīties zīmēšanas un gleznošanas procesā. 

- ANDELE, kuras laikā būs iespējams iegādāties lietas ar zīmēm, suvenīrus, dabas veltes.

- TĒJNĪCA, vieta, kur dzejnieki satiekas ar dziesminiekiem un kopā izskan uz saulrietu. 

- MUZIKĀLĀ sadaļa, kur apmeklētājus priecēs gan folkloras kopas, gan vokālās apvienības un ansambļi.

- DARINĀTAVA, kurā ikvienam būs iespējams izgatavot, izveidot, ko atmiņām paliekošu.

Šī pēcpusdiena, vakars un nakts tiks savīts lielā notikumu virpulī, lai ikviens interesents atrastu sev, ko tuvu. Galvenokārt, šī ir mūsu satikšanās, mūsu tradīcijas. 

Savu dalību jau ir apstiprinājuši: Katlakalna folkloras kopa „RĀMUPE”, folkloras draugu kopa „SKANDINIEKI”, muzikālā apvienība „ORNAMENTS”, Jaunie Austrasbērni, Inese Vanaga (dainu meditācija), vokālā grupa „SONORE”, Kurtuvēnu Etnogrāfiskais ansamblis „KURTUOVE” (Lietuva), Sandra Jurberga, Baiba Dēķena, Ineta Stadgale, Jana Egle, Zane Zālīte, Imants Kulinskis, Raimonds Knesis, Jānis Mackus, Agne Liesma (grāmatas „Senbaltu spēka zīmes un raksti” autore), Agnese Matisone (izstāde Trallallā), Ilze Vainovska ar sava zīmola „Noķerts Liepājā” produkciju un radošajām darbnīcām, Ritvars Rekmanis ar dabas darbnīcām u.c.

Komentāri