RĀMUPE aicina pulkā!

Katlakalna kopas RĀMUPE ļaudis kopā sanāca ar vienotu domu – saprast dziļāk – kas tad īsteni ir šī maģiskā vārda Tradīcija saturā un kāda ir tās būtība, ar vēlmi - mācīties dziedāt, mācīties tradīciju. Un ne tikai mācīties, bet arī pašiem dzīvot tās dzīlēs slēpušās zināšanas atklājot, un to nesot tālāk – vēstot un sadzīvojot ar citiem, kuri arī tās tur par svētām. Kopt kā svētas. Un būt sadraudzībā ar citiem, ar domubiedriem, līdzīgi domājošiem. Jau no pirmās tikšanās 2010.gada 25.martā kopas vadītājs ir ļoti zinošs, prasmēs un pieredzē dalīties iedvesmots un tradicionālajā kultūrā atvērts cilvēks, Andris Kapusts. 

RĀMUPĒ kopā svētam gadskārtu svētkus, - gan paši savā pulkā, gan ciemos braucot, gan draugus un domubiedrus viesos aicinot. 

Ik pa laikam dodamies izzināt etnogrāfisko tradīciju uz tālajiem Latvijas novadiem, esam klausījušies etnogrāfisko kopu dziedāšanu un stāstus Medņevā, Viļakā, Upītē, Vabolē, Drabešos, Salnavā, Mākoņkalnā, Rucavā, Bārtā, Otaņkos, Nīcā un daudzviet citur Latvijā... 

Tāpat mūsu kopai ir draugi brāļu zemēs Lietuvā un Baltkrievijā, un ziemeļu zemē Norvēģijā. 

Kopas dalībnieku sastāvs ir daudzveidīgs un dažādās situācijās mazliet atšķirīgs gan skaita, gan rakstura ziņā. Draudzēšanās un sadziedāšana kopā ar citu kopu dalībniekiem izvēršas plašas un daudzveidīgas. 

Lai kādus svētkus mēs svētītu, lai ko tradīcijā darītu, dziesmu zināšana ikkatrā no tām ir teju pati nozīmīgākā: dziedāšanas vieta katros svētkos un godos ir ļoti svarīga, tālab arī dziesmu mācīšanās kopas mēģinājumos, protams, ieņem to pašu svarīgāko vietu. 

Šis gads Katlakalna RĀMUPEI jau piektais: sākam piekto sezonu, kas iezīmēsies kā Festivālu gads – gan sagaidām Starptautisko folkloras festivālu BALTICA, gan rudens pusē mūsu pašu, Katlakalna RUDENĀJUS. Un, kur tad vēl Baltu Vienības dienas uguns, ikgadējais Masku festivāls ar neiztrūkstošo Meteņu svētīšanu, Bluķa vakari Rīgā, Katlakalnā un Ķekavā, Lielās dienas rīti, Vasaras saulgriežu ielīgošana un pati svētīšana, Ūsiņi, Vasaras dziedāšanas skolas, kopējie izbraucieni – mācīšanās un meistaru apciemošana, tērpu un citu smalku lietu darināšanas darbnīcas – celošana, mauču adīšana, aušana.... Tik daudzveidīgas iespējas un izvēles sagaida ikvienu, kas vēlas nākt kopā RĀMUPĒ. 

Atsāksim sanākt mēģinājumos ceturtdien 11.septembrī plkst. 18.30 Katlakalna Tautas namā. Vēl viena labā ziņa ir tā, ka vienlaikus notiek Katlakalna Bērnu folkloras kopas mēģinājumi, tātad iespēja kopā nākt visām ģimenēm un būt drošiem, ka arī bērni savā pulkā, ar savu skolotāju Lauru Arāju apgūst jaukas un sirsnīgas dziesmas, instrumentu spēlētprasmes, rotaļas un citas gudrības. 

Vairāk ziņu rakstot vai zvanot kopas vadītāja palīdzei Guntai Saulei – saulegunta@gmail.com, tālr. +371 28846708

Komentāri