pirmdiena, 2014. gada 25. augusts

tā ma-DARĀ, Ziemupē un Nīcā...


Ar skanīgām dziesmām, mītiskām un košām gleznām, stāstiem, teikām un pasakām, ar sirsnīgu draudzēšanos, ar vētru jūŗā un maigās saules gaismas iekrāsotiem saulrietiem, ar sauli, lietus gaisiem rāmiem un mirdzumu smaidos, dzejās un uguņos, ar pieminēšanu, atminēšanu un stiprināšanos.... izskanējusi, izziedējusi, izrotājusi šīgada Ziemupes ma-DARA... SAULEI un Baltijas ceļa 25-gadei veltītā ma-DARA. 

Paldies labiem ļaudīm, visiem ma-DARA-s radītājiem un darinātājiem par aicināšanu, uzņemšanu, visiem par KOPĀ būšanu... par kopīgo svēku radīšanu.

Katlakalna RĀMUPEI šī bija jau otrā ma-DARA. Izpelnījāmies nodēvēšanu par ma-DARA-s ģimenes locekļiem un Gunta pat nu ir tikusi ma-DARA-s krustmātes godā. Nu mīlestības, prieka un daudzināšanas būs vēl vairāk :)

Mums, rāmupiešiem bija īpašs prieks un iedvesmojums šo ma-DARU vadīt kopā ar mīļajiem lietuviešu draugiem, Editas un Darius kūrēto Kurtuvēnu etnogrāfisko kopu KURTUOVE. Ar lietuviešiem kopā dziedājām mūsu pašu Māte savas meitas sauca, ko viņi ma-DARA-i gatavojoties Editas iekoklēti bija apguvuši un tā sadziedāšana bija patiesi īpaši aizkustinoša. Sauli jūŗā vadījām un Baltijas spēka uguni kurām sadziedot arī ar stiprajiem ļaudīm no Rīgas SKANDINIEKIEM. Saules, jūŗas un uguns dziesmas, īstajā brīdī, - ar dabu un dzīvi saskaņā dziedātās dziesmas jau mums tās stiprākās. 

Svētdienu RĀMUPE kopā ar KURTUOVI vispirms devās krāšņo Ziemupes liepu aplūkot, un tad uz Nīcu radoši un skaniski pavadīt pēcpusdienu kopā ar Laines Zeiles vadītās Nīcas etnogrāfiskās kopas dalībniecēm. Tik skaņo un skaļo balsu īpašnieces mums līdzēja iejusties Nīcas Garā sauciena izdziedāšanas noskaņās un pašiem savas balsis nīceniecēm līdzi izlocīt. Tas būs gana stiprs devums un guvums arī mūsu radošās un dziedošās nākotnes drošināšanā. Un draudzības stiprināšanā gan ar nīcenicēm, gan ar KURTUOVI.

Attēlu straume

Nav komentāru:

Jaunumi

Jaunākās ziņas par Rāmupes gaitām turpmāk tiek publicētas https://www.facebook.com/raamupe/