Ceļā uz BALTICA-2018 ar Ziedēšanu


Šī sestdiena RĀMUPEI paies īpašās noskaņās. Un ne tikai tāpēc, ka tas ir datums, kurā būs apritējuši tieši septiņi gadi kopš kopas aizsākumiem un pirmās tikšanās Katlakalna Tautas namā. Sestdien, 29.aprīlī visas dienas garumā Rīgā, Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde”, notiks Starptautiskā folkloras festivāla “Baltica 2018” skates koncerti, kuros izvērtēs folkloras kopu un citu ar tradicionālo kultūru saistītu izpildītāju māksliniecisko līmeni dalībai festivālā. Skates koncertos piedalīsies 28 folkloras kopas ne tikai no Rīgas, bet arī no Latvijas novadiem. RĀMUPES uzstāšanās laiks būs aptuveni 17.10.
Aicinām mūsu un visus folkloras draugus klausīties, jo 28 kopas vienā dienā - tas nav ikdienas notikums! Tā ir neatkārtojama vērtība un brīvdienas iespēja, ko jums katram dāvinās folkloras kopas, kas darbojas Rīgā un Latvijas novados. Tuvošanās XXX Starptautiskajam folkloras festivālam BALTICA-2018 ir sākusies un norit pilnā sparā. Arī mums, RĀMUPEs ļaudīm ir svarīgi būt šīs straumes vidū, būt Tradīcijas plūsmas virzītājiem un uzturētājiem.
Nākamais folkloras festivāls “Baltica” notiks 2018. gadā no 16. līdz 21. jūnijam. Tā tēma būs “Jāņi. Ziedēšana”, un festivāls noslēgsies ar Vasaras saulgriežu svinēšanu visos Latvijas novados un Rīgā.

Festivāls „Baltica”, kas kopš 1997. gada tiek rīkots ik gadus vienā no Baltijas valstīm, ir nozīmīgs notikums, kas demonstrē Baltijas tautu tradicionālās kultūras daudzveidību un attīstību. Tajā piedalās etnogrāfiskie ansambļi, folkloras kopas, tautas mūzikas grupas, lietišķās mākslas meistari un citi nemateriālā kultūras mantojuma nesēji.

Latvijā pirmais festivāls “Baltica” notika 1988. gadā, ievadot Nacionālās neatkarības kustību. Latvijas valsts simtgadē – 2018. gadā festivāls Latvijā notiks jau vienpadsmito reizi, atzīmējot “Baltica” 30 gadu jubileju .

Festivālu “Baltica” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām.

Komentāri