svētdiena, 2012. gada 12. augusts

Dzimšanas dienā pie VECSAULES Vecsaulē

Tai sestdienas pēcpusdienā 11.augustā, kad pāri Ķekavai nēsājās smagi lietus mākoņi, neliels, bet draudzīgs un iedvesmots RĀMUPES kopas pulciņš devāmies dziļāk Zemgalē - līdz ar citām kopām svētīt  Bauskas novada Vecsaules kopas VECSAULE 30.dzimšanas dienu. Viesu pulkā bija arī citas Zemgales kopas - gan Ceraukstes LAUKAM PĀRI, gan Jelgavas DIMZĒNS līdz ar azartisko Veltu Leju - viņi mūs jau pašā svētku sākumā, VECSAULEI labu vēlot ieritināja Līkumdancī, gan kaimiņi svitenieši, gan arī Tukuma puses MILZKALNIEKI, kuŗi vecsauliešu draugu pulkā ir gluži jauniņie - kopš pagājušās ziemas, kad tieši Tukuma pusē norisinājās Starptautiskais Masku tradīciju festivāls, - un, protams, arī Vecsaulē jau sen mīļie draugi no pārrobežas brāļu tautas - lietuvieši, Radvilišku kopa AIDIJAS.

Vecsaules sveicēju pulkā arī Bauskas novada un vietējās pagasta pašpārvaldes, un kultūras darba administrācijas darbinieki, gan citi vietējie pašdarbnieki - sievu koris un amatierteātris. Paši vecsaulieši pateicās saviem labvēļiem un atbalstītājiem, pat šoferīšiem, kas kopu vadājuši krustušķērsu Latvijā. Tika dziedāta kopdziesma līdzidziedot visiem šai reizē sanākušajiem bijušajiem Vecsaules dalībniekiem.

Svinīgai daļai sekoja saviesīgā - kopīgs svētku mielasts, sadancošanās gan pašu vecsauliešu, gan dimzēniešu iespēlēta. No "Es mācēju danci vest" līdz "Pankūkdancim" un citām jaukām, romantiskām un aizrautīgām tradicionālajam dejām.

Tpā nu gribot, negribot ēcpusdiena jau ietinās vakarpusē un  viesiem laiks doties mājup - ar labas tālākās nākotnes, ar laba ceļavēja vēlējumiem, ar domu un sapni tikties atkal - koncertā VECSAULES jaunajās mājās, kas pašlaik tiek atjaunotas, kādā Danču vakarā Ķekavā vai Vecsaulē... Mēs turamies kopā:) Līdz citai reizei!

Pateicoties VECSAULES fotogrāfam Andrim Štālam - šeit skatāmas dažas dzimšanas dienas bildes

Nav komentāru:

Jaunumi

Jaunākās ziņas par Rāmupes gaitām turpmāk tiek publicētas https://www.facebook.com/raamupe/