trešdiena, 2016. gada 10. februāris

Saruna muzejā par Ķekavas novada folkloras teicējiem


Trešdien, 2016.gada 10.februārī plkst. 18.00

Ķekavas Novadpētniecības muzejā (Ķekavā, Rīgas ielā 26)

Saruna muzejā par Ķekavas novada folkloras teicējiem

Dziesmu melodijas, tautasziesmas, ticējumi, teikas, nostāsti, pasakas - tautas seno zināšanu krājums.

Ķekavai un ķekaviešiem šis tiešām būs īpašs notikums. Arī kā viena no reizēm, kad varam ieraudzīt, iepazīt un iedziļināties mūsu Novadpētniecības muzeja veikumā. Daudziem droši vien ir iespaids, ka īstenie folkloras un tradīciju teicēji dzīvo tālos laukos Latgalē, Malienā vai Rietumkurzemē. Tomēr gluži tā vien nav. Izrādās, šādi ļaudis ir sastopami arī tepat. Pirms nedaud gadiem viņus varēja sastapt un ar viņiem aprunāties. Iespējams, ka vecāka gadagājuma ķekavieši viņus vēl pat atceras. Ķekavas pusē pierakstītās teikas, dziesmu melodijas, nostāsti, ticējumi - par tiem un par ļaudīm, kas to ir apzinājuši būs SARUNĀ MUZEJĀ šai reizē.

Visos laikos bijis tā, ka katrā Latvijas novadā, katrā pagastā bijis kāds zinošāks, protošāks, atminīgāks, kas no senčiem mantojis tradicionālās gudrības un kam izdevies tās nodot tālāk. Un ja ne paša dzimtā, tad tomēr kāds šīs zināšanas ir pierakstījis, ierakstījis, savācis. Tā veidojušies folkloras, tradīciju pieraksti. Tie bieži glabājas grāmatās, muzeju krātuvēs. Un reizēm tos gribas pacilāt, parādīt citiem. Ir interesenti, kuri tajos vēlas ko šīsdienas dzīvei piemērotu atrast un ieraudzīt.


Tā notiks arī šoreiz - Katlakalna folkloras kopas RĀMUPE ļaudis ir ieinteresēti izzināt, kas tad ir ieraudzīts, izdzirdēts mūsu, Ķekavas novadā. Muzeja darbinieki šais zināšanu avotos ir protoši dalīties un par tiem stāstīt.

Aicinām sarunā pievienoties ikvienu interesentu!

Nav komentāru:

Jaunumi

Jaunākās ziņas par Rāmupes gaitām turpmāk tiek publicētas https://www.facebook.com/raamupe/