Dagmāras Lauriņas gleznu izstāde


Dagmāra Lauriņa, Jasmīni novembrī

2016.gada 8.oktobrī, pašā sestdienas vidū, plkst.  12.30 Katlakalna Tautas namā atklāsim mākslinieces DAGMĀRAS LAURIŅAS gleznu izstādi "Ne tikai rozes... ".








Kas gan liek jasmīniem rudeni būt ziliem, 
ziliem kā cerību putniem un vizbulītēm, 
ziliem kā leduspuķes sirds? 
Saltiem un caurspīdīgiem?
Vai spēsim vizbulītēm un cerību putniem noticēt, 
vai spēsim ziedus sasalušos atkausēt? 
Vai spēsim tos atkal pavasarī uzplaucēt - 
krēmaini baltus, siltus un mirdzošus?



Kopār ar Dagmāru Lauriņu viņas izstādes  atklāšanas svētkos būsim arī mēs, Katlakalna folkloras kopas RĀMUPE ļaudis. Iedziedāsim, ieskandēsim, labu vēlēsim. Lai izstāde ieskanās un mirdz, lai gleznu krāsās un rakstos ielikto dailes, sirds siltuma un dabas maiguma vēstījumu ierauga, pamana, sajūt! Tie, kam tas svarīgs!


Dagmāra Lauriņa
Dagmāra ir mūsu novadniece, bērnības un skolas gadus pavadījusi Mellupos un Ķekavā. Tā kā meitenei bija sirsnīgs ģimenes atbalsts, un arī izdevās sastapties ar vērīgiem skolotājiem, kas jau agros gados pamanīja viņas īpašo krāsu un dabas redzi, tad agri arī izdevās izglītoties māsklas jomās. Dzīves un mākslas ceļos tāpat allaž svarīgs ir ģimenē ielikto vērtību krājums - sirsnīgās un atbildīgās attiecības ģimenē, rūpes vienam par otru, maigā un vērīgā attieksme pret apkāŗtējo dabu - zils debesu jums, krāšņas puķu pļavas Dagmāru allaž valdzinājušas un tas arvien jūtams viņas gleznojumos. Bērna un mākslas iejūtas svarīgas bijušas gan strādājot par multiplikatori animācijas studijā DAUKA un citās. Dagmāra nav bijusies "pazaudēt" sevi, iedzīvinot cita mākslinieka zīmētos tēlus. Otra cilvēka iejūta ir bijusi svarīga arī ilgus gadus strādājot par mākslas skolotāju Daugmales pamatskolā un citviet.

Pirms gada mums bija patiešām laime būt mūsu novadnieces  Dagmāras Lauriņas darbu personālizstādes atklāšanā Mellupos. Prieks todien bija būt īpašā vietā! Prieks par mākslu, prieks par sirsnību. Tagad īstenojas vēlme, lai Dagmāras darbus ierauga arī plašāk novadā, tāpēc nemaz nevaru iedomāties, ka būtu citādi, - būsim klāt šai mākslas cildināšanas reizē.

Dagmāras Lauriņas gleznu izstāde Katlakalna Tautas namā būs aplūkojama līdz oktobra beigām.

Komentāri