Seno amatu darbnīca - linu kreklu šūšana

2016.gada 5.novembrī no plkst. 10.00 -19.00 
(ar pārtraukumu no 14.00-15.00, vai pēc vienošanās)

Seno amatu darbnīca kopā ar meistari Viju Liepu – uzzināsim to, kādam jābūt arheoloģiskajam (senajam) tērpam un piegriezīsim un šūsim senos kreklus

Aicinām pieteikties līdz 31.oktobrim

Līdzfinansējums dalībai darbnīcā – 5,- EUR

Līdzi jāņem linu audums, kniepadatas, šķēres, šujamās adatas, mērlente
Sīkākas ziņas un pieteikšanās – 28846708 (Gunta) vai saulegunta@gmail.com


Seno linu kreklu meistardarbnīcu vadīs un par seno apģērbu un tā darināšanu pieredzē dalīsies Vija Liepa – mājturības skolotāja, praktiķe, amatniece, vēstures izpētes un rekonstrukcijas domubiedru grupas Baltava dalībniece.

Dienas garumā piegriezīsim un šūsim arheoloģiskā tērpa linu kreklu – tas var būt pilnīgi balts vai iepelēks, no rupjāka vai smalkāka linu auduma šūdināts, - pēc katra šuvēja paša vēlmēm un nepieciešamības. Arī atkarībā no tā, vai krekls būs drīzāk domāts ziemai, vasarai, godiem vai ikdienai. Viena diezgan svarīga iezīme ir vienkāršums – senajam kreklam nav raksturīgi kādi īpaši izšuvumi un uzšuvumi, kā tas ir etnogrāfiskajiem krekliem. Un vēl – seno kreklu šuj tikai ar rokām un izmantojot linu diegus. Linu diegi meistarei būs līdz, bet par audumu gan vajadzētu padomāt katram pašam. Vēl līdzi jāņem adatas, mērlente, spraužamadatas (kniepadatas), šķēres (vai nu jaunas vai tādas, ar kurām negriež papīru).

Tā kā jārēķinās, ka Kreklu šūšanas darbnīcā pavadīsim visu dienu, par pusdienām rūpēsimies paši. Ņemsim līdz pusdienu tiesu kopīgām pusdienām. Varēsim izmantot virtuvi, vārīt tēju un kafiju.

Komentāri