Mūsu draugiem GRODIEM 25 gadu jubilejas koncerts


Grodi 25 gadu garumā daudziem ir bijis iedvesmas avots. Vieni sākuši paši dziedāt tautas dziesmas, citi pārcēlušies uz dzīvi laukos – tik ļoti viņus uzrunājis Grodu izdziedātais un pārdzīvotais pasaules tvērums, kas saglabājies folklorā.

Tautas dziesmu skanējums Grodu izpildījumā ir īpašs. Viņu sirdsbalsis pārceļ klausītāju citā realitātē – mūsu sākotnē, pie sevis. Daudzu gadu garumā veiktie rituāli, svinētie svētki, darītie darbi lauku sētā, satiktie cilvēki devuši pārliecību, ka veiksmes un harmonijas atslēga ir mūsu pašu rokās, mūsu tautas dziesmās, teikās, pasakās un dejās.

Koncerts Spīķeru koncertzālē norisināsies divās daļās, kuras sastāvēs no Grodu 25 gadu laikā apkopotā repertuāra, kā arī pirmatskaņojumiem. Pirmajā daļā skanēs folkloras senākās cilmes mūzika, kas bagātināta ar improvizācijas elementiem, otrajā - jaunākas cilmes mūzika un danči, starpbrīdī tradicionālie cienasti. Līdztekus senajiem skaņu rīkiem un tautas mūzikas instrumentiem skaņu ainavu papildinās mūsdienu taustiņu instrumentu klātbūtne. Koncertā skanēs gan latviešu, gan arī citu tautu dziesmas, mūzika un danči Grodu un pieaicināto viesmākslinieku izpildījumā.

Ieejas biļete Ls 2 -
Skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 1 –
Vairāk informācijas par kopu www.grodi.lv

Komentāri