Stāstu stunda bērniem Otrajā Lielajā Stāstu naktī

Jau šosestdien norisināsies Otrā Lielā Stāstu nakts Katlakalnā. Arī šogad, līdzīgi kā pirmajā Stāstu naktī, būs laiks, kas atvēlēts bērniem. Pasakas, teikas, jocīgus atgadījumus un daudz ko citu stāstīs bērnu stāstu meistariene. Viņu vidū arī jau Katlakalnā pabijušās, vēl tikko Stāstu nakts Ievadpasākumā iepazītā Sēmes Pasaku ragana Ivta Kalnozola-Kalsere. Stāstus bērniem solījušas izstāstīt arī lietuviešu stāstniece Gražina Kadžīte, mūspašu dolessalēniete Anita Štikāne-Krūmiņa un varbūt vēl kāda no atbraukušajām stāstniecēm. Ceram, ka līdz Katlakalnam arī šogad tiks atkļūt  jau pagājušgad, I Lielajā Stāstu naktī, satiktās stāstnieces - kuldzīdzniece Liesma Lagzdiņa un bērnu iemīļotā aizrautīgā stāstniece no Dubultiem, Inguna Radziņa un, ka stāstīšanai ļausies arī bērni paši. Jo arī bērniem taču ir dažādi stāsti, ko viņi dzirdējuši, lasījuši, izdomājuši vai vienkārši zin.
Sēmes Pasaku ragana Ivita ir savos pasaku ceļojumos apceļojusi teju visu Latviju un satikusi ne tikai brīnumainus ļaudis, bet arī pūķus, vadātājus, meža rūķus un citas interesantas un teiksmainas būtnes. Pie tam Ivita pazīst sikspārņus un ir mitinājusies ar viņiem vienā pažobelē. Ivita, kā jau tas Pasaku raganai piedien, zina ļoti daudz pasaku un tajās viņa arī ar mums dalīsies. Mēs jau zinām, ka pasakas patīk ne tikai bērniem, bet arī pieaugušie tajās atrod savu gudrību un vēstījumu. Pasakas taču ir tās, kas pasaka. Tad nu arī šai reizē ceram, ka būs saistoši gan bērniem, gan viņu vecākiem, gan visiem pārējiem Stāstu nakts klausītājiem un stāstniekiem. Un ieguvums būs dzirdētās pasakas pārdomām un priekam un varbūt arī sava stāstāmo pasaku pūra papildināšanai.

Laiks bērniem Lielajā Stāstu naktī sāksies 18.30 un tas patiešām solās būt labu stāstu bagāts. Īpaši aicināti dažādu vecumu bērni. Te būs ko dzirdēt un redzēt!

Foto: Kārlis Kalseris.


Vairāk par II Lielo Stāstu nakti - http://www.parkulturu.lv/raksti/ii-liela-stastu-nakts-katlakalna-2017

Komentāri