Svētīsim Lielo dienu Katlakalnā!

Svētdien, 2017.gada 19.martā no 6.15
Svētīsim Lielo dienu Katlakalnā

Atpūtas vietā Nēģīši – Saules sagaidīšanas rituāls -
Sausās Daugavas krastā sagaidīsim pār Doles salas kokiem lēcošo sauli! 

Pēc tam kopā dosimies atpakaļ un pie Katlakalna Tautas nama notiks tālākās svinības – šūpošanās, olu kaujas, dziesmas un rotaļas

Visi laipni aicināti pulkā!
Ņemiet līdzi pūpolu un plaucētu bērzu zarus un krāsotas olas, draugus un labu noskaņojumu!



Tuvojas laiks, kas tik gaidīts. Laiks, kad diena būs tikusi garāka par nakti, kad saule būs atgriezusies mūspusē un savos lēkta un rieta brīžos pārkāpusi Ziemeļu puslodes līnijai. Diena stiepjas garumā ik mīļu brīdi, ik mīļu dienu. Vēl jau vietumis meteņo un putina, ezerus un upes klāj ledi, bet tas nav uz ilgu laiku, jo zeme jau elpo un koku sulas jau redzami kāpj stumbros, zaros un pumpuros. Daba mostas, putnu balsis skan skaļāk un skaļāk, un līksmāk. Atgriežas ceļotājputni savās dzimtajās ārēs un ligzdās. Nāk pavasaris!

Sagaidīt sauli pavasarī. Svētīt brīdi, kad diena garāka par nakti. Tie ir īpaši svētki. Īpašas sajūtas un iedvesmojumu dodoši svētki. Atmošanās, piecelšanās, dzīvības atgriešanās – Lielā diena Katlakalnā tiks sagaidīta 19.marta rītā. Mēs iepriekšējo vakaru būsim pavadījuši sauli, svētot šīsziemas pēdējo Sirmo stundu, nakti vadījuši un rītu gaidījuši stāstot stāstus. Un tad rītausmā nākuši Daugavas malā svētīt Atgriešanos. Svētīt sauli! Svētīt Lielo dienu! 

Lielās dienas svētīšanas norise Katlakalnā
 
6.00 - tikšanās pie Katlakalna Tautas nama
6.15 – Atpūtas vietā Nēģīši – Saules sagaidīšanas rituāli, gavilēšana, saules saukšana un sveicināšana. Kursim Lielās diena rīta uguni. Mazgāsim mutes Daugavā. Dzīsim putnus. Daudzināsim sauli un pavasari, vēlēsim viens otram veselību, piesauksim prieku un izdošanos. 

Pēc tam Lielās dienas svinēšana turpināsies pie Katlakalna Tautas nama, - rotāsim šūpoles, ziedosim tām olas, notiks šūpošanās, apdziedāšanās, olu kaujas, rotaļas un citas saviesīgas un jaukas svētku norises

Būsim kopā pavasarī!

Komentāri